20 csapat, 200 szenior korú kosárlabdázói jöttek el a balatonfűzfői szabadtéri bajnokságra, melyet 6. alkalommal írtak ki 40 év felettiek részére.

A szabadtéri játék nehézsége, hogy az időjárást is bele kell kalkulálni minden mozdulatba. Így volt ez idén is, a délelőtti párás, 30 fokos hőséget követte a délutáni zápor, majd eső, a csúszóssá váló pálya. Mindez könnyen boríthatja a papírformát is, a gyorsaság és állóképesség helyett így az erő és a pontosság válik elsődlegessé.

50+ férfi kategóriában az alapmérkőzések után a döntőt az érkező zápor elmosta, a csapatok egy – helyben hozott – új szabály szerint dobóversenyben döntötték el a helyezéseket.

Az I. helyet a HUNGARY 50+ csapata nyerte.

40+ női kategóriában az izgalmas csoportmérkőzéseket követően a csoportelsők már dobóversenyben döntöttek a kupáról, melyet a „BB” csapata nyerte.

40+ férfi kategóriában a sérülések száma is jelezte, hogy senki nem veszi félvállról a hosszú kényszerpihenőt követő megmérettetést. A csoportmérkőzések kemény csatákat hoztak, az aranyérem sorsát az esélyesek játékkal szerették volna kiharcolni, amit az egyre rosszabb körülmények megakadályoztak. A kupát holtversenyben megosztva a PVSK Öregfiúk és „Gócs Lajos Barátai” nyerték.

GRATULÁLUNK a nyerteseknek és minden résztvevőnek a kemény és sportszerű küzdelemért!

Egészségetekre és vigyázzatok magatokra legalább újabb 1 évig!

A Balaton Kupa szervező csapata!

A Veszprém TV összefoglalója az eseményről.