2020 eddig az alkalmazkodás éve. Tavasszal beütött a járvány első hulláma, amely – hasonlóan minden más sportághoz – félbeszakította a senior tornasorozat 2019-20-as évadát. A veresegyházi szervezőknek ez különösen fájt, ugyanis napokkal az ő fordulójuk előtt került vesztegzár alá a sportélet, így az előzetesen befektetett munka majdnem semmissé vált.

A 2020-21-es évad is az alkalmazkodás jegyében indult. A sorozat sajátságos ciklikussága miatt most fővárosi rendezés került volna sorra, de a budapesti szervezőlányok összefogtak veresi kollégáikkal így közös szervezés keretében bemutatkozhatott Veresegyház a senior közösség előtt.

A VVSK (Veresegyházi Városi Sportkör) kosárlabda szakága 2017 óta működik, és 2019 szeptembere óta a senior (női 30+ és férfi 35+) szakág is, amely így ezen a hétvégén be is mutatkozhatott első tornáján.

Az évadnyitóra összesen 28 csapat (20 városból) nevezett a szokásos négy korosztályban (Ffi 35,50, Női 30,45).

A csapatok zöme már pénteken megérkezett (miközben a teremben a helyi erők és a KOS Masters csapata még az utolsó simításokat végezte), ezzel feltöltve Veresegyház szinte összes szálláshelyét. Péntek este egy hangulatos gulyásleves elfogyasztása mellett már elkezdte a közösség a ráhangolódást.

Másnap reggel 9-kor egyszerre három pályán indultak meg a mérkőzések a város nemrégiben átadott, gyönyörű kosárlabda csarnokában. Már az első forduló tartogatott meglepetéseket, és kiélezett küzdelmeket. Veresegyház három csapattal is képviselte magát a tornán. 45+ női mezőnyben a Veres Mom’s képviselte a hazaiakat, míg a 35+ férfi mezőnyben Very Last Dance és BKG-Veresegyház néven két csapat is indult.

A szebbik nem képviselői végül a kategóriájukban bronzérmesek lettek, ami kiemelkedően szép eredmény az első részvétel alkalmával. A helyiek Very Last Dance csapata helytállt egy erős csoportban, de onnan nem tudott tovább jutni, viszont a BKG-Veresegyház néven futó alakulat, a legerősebb és legnépszerűbb kategóriában veretlenül lett bajnok, úgy hogy a nap elején 4-5 csapatra is rámondhattuk volna, hogy talán ők lesznek a végső befutók (Debrecen, Eger, Szeged, Fehérvár, Budapesti Fiúk és az első tornáján résztvevő hazaiak is nagyon erős társasággal voltak jelen).

A női 30+-os kategória döntője is fantasztikus párbajt hozott, amelyből a BB csapata jött ki győztesen, amely egy emlékezetes, küzdős meccsen hozta el a kupát.

A tornának 17 óra után lett vége a 35+-os férfi mezőny döntőjével. Gyors átrendezés következett, és máris elő volt készítve a csarnok a rendezvény záróvacsorájára. A visszajelzések alapján a Marika Konyhája által szervírozott vacsora mindenkinek elnyerte a tetszését, és a zenés táncos buli is kitartott hajnalig.

Külön köszönet a jár mindazoknak, akik bármilyen formában is, de segítették a rendezvény létrejöttét. A Budapesti Lányok (Rónaszéki Szilvia, Fábián Ildi, Cseh Karolina) hathatós segítségéért, és a hihetetlen mennyiségű befektetett munkájukért, hogy ez a rendezvény rendben menjen. A BKG-Veresegyház szakmai stábjának, illetve azoknak a játékosoknak, akik segítettek napközben. A testvér egyesületünknek és a szakmai együttműködő akadémiánknak a KOS Akadémiának (Szigetszentmiklós, ott is Kupai László és Varga János szerepét kell kiemelni). Veresegyház és a VVSK vezetőinek, akik támogatták a programot. A Veresi újságnak és a VVTV stábjának. A Marika Konyhája étteremnek, amely az étkeztetést biztosította egész nap. A Béres Gyógyszertár Zrt-nek a vitaminokért, a Mocca Negra Zrt-nek a Bravos kávékért, az Uniqa Biztosítonak az ajándékokért. A Zamat Sziget nevű boltnak a méz és lekvár különlegességekért. A Pixycon Shop nevű vállalkozásnak a különdíj felajánlásáért. Nem utolsó sorban minden Veresegyházi vendégháznak és fogadónak akik elszállásolták a messzebbről érkező csapatokat.

Eredmények

Női 45+
1.) Szötye
2.) Szolnok
3.) Veres Mom’s

Férfi 50+
1.) Fröccs
2.) Szeghalom
3.) Hungary 55

Női 30+
1.) BB
2.) Diósgyőr
3.) Muff

Férfi 35+
1.) BKG-Veresegyház
2.) Fehérvár
3.) Debrecen

Női All Star 5-ös
Bukovszky Mónika, Rónaszéki Szilvia, Sipos Melinda, Fehér Judit, Falusi Tünde

Férfi All Star 5-ös
Máthé-Barabássy Attila (BKG-Veresegyház), Kovács Péter, Valastyán László, Borbáth Csaba, Ando Péter

A senior tornasorozat a tervek szerint októberben Szegeden folytatódik.